20 de juny 2010

Activitats extraescolars

Havem tingut que esperar-se al final del curs per a poder realitzar algunes activitats extraescolars, concretament dos eixides a Cocentaina i al Molinar d'Alcoi, i una molt breu visita al Molí de Baix de Cetla.

La visita a Cocentaina va estar organitzada per Rafa Enguix, company del Departament de Geografia i Història, i també va comptar amb la col·laboració de Mª Carmen Vilaplana, del Departament de Castellà. Concretament, consistia en observar l'evolució de l'urbanisme al centre històric de la Vila Comtal, junt amb les visites al Palau i a l'exposició sobre els moriscos ubicada al Centre d'Estudis Contestans.


La visita al Molinar d'Alcoi, per altra banda, servia per a conéixer les restes d'aquest patrimoni industrial i la xarxa hidràulica que el connectava, junt amb algunes nocions sobre els processos industrials tèxtil i paperer. La vam realitzar, de nou, junt amb Rafa Enguix i els seus alumnes de l'assignatura Història i Geografia de la Comunitat Valenciana.


Per últim, i seguint amb el tema del patrimoni industrial, es va projectar aquest vídeo sobre el patrimoni murer i, aprofitant la proximitat a l'Institut del Molí de Baix de Cetla, ens vam apropar un moment per a veure'l in situ junt amb el seu forn de ciment.





Totes les excursions van ser un èxit, i van servir per a apropar als alumnes al seu entorn més immediat i per a que conegueren de primera mà allò vist a l'aula. A més a més, de forma transversal contemplaven els tres blocs d'Història, Geografia i Història de l'Art vistos al llarg del curs.